Fabrikkbesøk | Montana


15.12.16

Møbelgalleriet ble invitert til en lærerik og inspirerende tur til Danmark av Montana september 2016. Vi pakket kamera og kastet oss rundt!

Turen startet med et besøk på Pakkhus 48. Vi fikk se Montana's nye prosjekt der de har kopiert og bygget en faktisk leilighet i full målestokk, innredet med Montana; eksperimentelt, vågalt og - som vanlig - overaskende og nytt. Underveis ble prosjekt samt Montanas filosofi og bakgrunn forklart. Verdt et dypdykk - "Lassen med kassen"...

Deretter fikk vi noen timer i København sentrum med besøk i showroom Montana Mobile pluss litt gatevandring i nydelige København. Så ble vi ble busset til Fyn - det fantastiske Hvedholm Slott - der det ventet en bedre middag og overnatting - etter ryktene sammen med spøkelser. Metafysikken uteble for vår del, dessverre.

Dag 2 ble utelukkende tildelt fabrikken på Fyn. Med god grunn. Etter en workshop og god lunsj var det utrolig gøy å få innsikt i den omfattende produksjonsprosessen - fra råvarelager til pakkelager. Til tross for alle ledd med avansert automatisering, er det overaskende og fint å se hvor mye som faktisk er menneskelig håndverk. Undertegnede ble noe sjøsyk bare av å få kortforklaringen rundt logistikken som kreves for å holde orden og få samlet deler, farger og konstruksjoner sammen til modulene vi mottar på lageret. Overalt møtte vi hyggelige mennesker, god stemning og små rariteter i form av post it-lapper med interne humoristiske haiku-aktige beskjeder, til kreative installasjoner av Montana-moduler.

Tusen takk til Montana for en innholdsrik, lærerik og ikke minst hyggelig tur!


BILDER FRA PAKKUS 48BILDER FRA MONTANA MOBILEBILDER FRA KØBENHAVNHVEDHOLM SLOTTBILDER FRA MONTANA FABRIKKEN PÅ FYNALLE BILDER © MAGPIE


Del på sosiale medier