Bilder fra Designermøte med Andreas Engesvik


08.03.18

Designermøte hos Møbelgalleriet

I forbindelse med feiringen av Møbelgalleriets 25-årsjubileum ble en av Norges og Skandinavias mest prominente designere – Andreas Engesvikinvitert til å holde et foredrag om sitt arbeidet som designer.

Engesvik er en prisvinnende designer og tegner møbler for norske produsenter som LK Hjelle og Tonning & Stryn, men også internasjonale og anerkjente brands som Fogia, Hay og Muuto.

Det var godt oppmøte i Møbelgalleriet onsdag kveld. I tillegg til å presentere et utvalg arbeider, snakket Engesvik også om økonomiske, sosiale og miljlømessige fordeler ved å produsere og handle godt håndverk og design; at møblene skal vare i årevis og være tegnet med tanke på relevans også i fremtiden.

Engesvik reflekterte grundig ved strukturer rundt alt fra produksjonsprosesser, og forbruksmønstre, samt relasjonen mellom designere og produsenter. Det ble lagt frem interessante og engasjerende tanker i forhold til utfordringer og konsekvenser av forbruk og lite bærekraftige produksjonsprosesser, men også løsninger - og ikke minst holdninger til hva vi velger å omgi oss med. Publikum hadde flere gode spørsmål som genererte gode samtaler.

Mot slutten ble det holdt loddtrekning der en glad vinner Grete Larsen - stakk av med en Vang stol tegnet av Engesvik for den norske produsenten Tonning & Stryn.

Vi vil gjerne takke alle som kom for engasjementet og bidrag til en hyggelig on interessant kveld!

Del på sosiale medier